Stând de vorbă între noi la o cafea după turele de lucru, povestim mereu ce ni s-a mai întâmplat, cu cine am vorbit și ce oameni am cunoscut. Inevitabil, apare întrebarea: de ce vizitează bărbații site-urile de videochat? Ce îi face să apeleze la iubirile virtuale, să vorbească cu necunoscute dintr-un alt colț al lumii și să plătească sume considerabile pentru asta? Punând cap la cap răspunsurile fetelor, răspunsul nu este previzibil, adică pentru sex. Și cum îi faci pe bărbați să te placă pe videochat?  Iată cinci dintre motivele care am observat că se repetă.

Singurătatea și nevoia de comunicare

Mulți dintre bărbații care intră pe videochat au o nevoie acută de comunicare. Se simt singuri în viețile lor, chiar dacă sunt sau nu într-o relație, au nevoie de interacțiune, de cineva care să-i asculte și care să reacționeze la problemele lor. Uneori suntem ca un fel de psihologi pentru ei (de aceea unele dintre noi chiar citesc cărți de psihologie pentru a-i ajuta pe probleme specifice), ne povestesc viețile lor de zi cu zi, gândurile, emoțiile. Se crează astfel relații pe termen lung, ei se întorc în camera de chat și vorbesc, într-un mediu sigur, ca în terapie, dat de anonimitate și de lipsa oricăror consecințe, despre ce îi doare sau îi preocupă.

Sunt timizi cu femeile în viața reală

A intra pe videochat e un fel de exercițiu pentru mulți dintre bărbați. Învață să comunice cu femeile, flirtează, văd cum o femeie reacționează la ce i se spune, își depășesc timiditatea și deblochează anumite complexe de comunicare sau personale. Testează. Văd ce merge și ce nu, care sunt limitele lor proprii și încearcă să le depășească la început în spațiul virtual.

Evadează

Cu vieți agitate, uneori plictisitoare, alteori prea aglomerate, cu ritmul și monotonia lor, prinși în nebunia de zi cu zi, videochatul este pentru ei o formă de evadare, un spațiu alternativ unde se retrag atunci când au nevoie de altceva. De surpriză, de dinamism, de energie feminină, de ceva ce nu are legătură cu viața casă-birou-casă, ceva ce le rupe, pentru câteva zeci de minute, ritmul atât de cunoscut. E ca atunci când pelci în vacanță sau te pierzi într-o carte bună și totul în jur dispare, uiți de probleme, te deconectezi.

Își explorează sexualitatea

Bineînțeles că e vorba și despre sexualitate. Sunt impulsuri, trăiri de natură sexuală, frustrări sau dorințe care nu-și găsesc forma concretă în viața reală datorită constrângerilor familiare sau sociale sau datorită propriilor bariere pe care ni le punem. Dar ele sunt acolo, în natura noastră umană, reprimate sau conștientizate parțial, nu în totalitate acceptate. Iar videochatul reprezintă pentru mulți supapa sigură de a le explora. De exemplu, nu îi pot spune soției că au tendințe BDSM, nu vor să o înșele dar vor să-și exploreze această latură și o fac într-un cadru sigur, lipsit de consecințe, unde fanteziile lor devin posibile.

Au nevoie de diversitate

Bărbații pe videochat intră și pentru că au nevoie de diversitate. Sunt curioși să cunoscă persoane noi, din culturi diferite, cu mentalități diferite, să vadă mai multe tipuri de femei, să înțeleagă cum gândesc și cum reacționează. Practic, ei astfel își lărgesc plaja de cunoștințe, au acces la o diversitate mai mare decât ai în interacțiunile de zi cu zi când practic te întâlnești cam cu aceiași oameni. Iar tensiunea erotică e un bun start pentru comunicare și pentru cunoașterea cuiva.