Chiar dacă lucrezi sau nu ca model de videochat, cu siguranță sunt momente în viața ta când comunici cu cineva online, cu ajutorul webcam-ului. Poate este o videoconferință la birou, poate stai de vorbă cu iubitul sau cu o prietenă aflată la mare depărtare. Cum facem să arătăm bine pe cameră? Iată câteva trucuri simple, învățate de la modele noastre.

Videochat – cum să arăți bine

Lumina este foarte importantă. Ai grijă să nu bată din spate ci, pe cât posibil, din față sau ușor din lateral. O lumină caldă îți pune în evidență trăsăturile. Joacă-te cu lumina și vezi care este intensitatea potrivită pentru fizionomia ta.

Unghiul este de asemenea esențial. Fiecare dintre noi are anumite unghiuri din care arată mai bine iar acest lucru îl poți vedea cel mai bine testând. Studiază-te pe cameră și vezi ce te avantajează. În plus, joacă-te cu zoom-ul – nici prea apropiat să ți se vadă orice imperfecțiune a pielii, nici prea îndepărtat.

Poziționarea camerei – cel mai bine este să fie plasată în dreptul ochilor sau ușor mai sus, astfel încât să poți privi direct. Gândește-te că în cazul unei discuții pe videochat, toată atenția este pe fața ta.

Ai grijă la ce se vede în spate – fundalul nu trebuie să fie aglomerat, ci cât mai deschis și curat, fără elemente disturbatoare.

Machiajul – un pic mai puternic decât în mod normal, cu accent pe acoperirea pielii, dar și pe conturarea frumoasă a ochilor. Încearcă să nu folosești produse care dau luciu, acesta este accentuat pe cameră și arăți nenatural.

Partea foarte bună a webcam-ului este că îți permite să te studiezi. Îți dai seama ce gesturi te pun într-o lumină favorabilă, care sunt unghiurile perfecte, care sunt ticurile de care trebuie să scapi, îți exersezi zâmbetul, mimica feței, vezi ce te avantajează. Unele lucruri le corectezi din mers și vei vedea că, și în lipsa webcam-ului, bunele obiceiuri se păstrează.