Astazi, cunoasterea limbii engleze este una din conditiile esentiale la angajare, in orice domeniu. Fie ca iti doresti sa lucrezi ca secretara, vanzatoare sau ospatarita, orice ai face, ai nevoie de cunostinte minime de limba engleza. Daca te intereseaza angajarea la videochat, cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala (in special engleza) este o conditie esentiala pentru angajarea la un studio.

Daca nu prea ti-au placut orele de limba engleza la scoala si vrei sa-ti perfectionezi cunostintele cat mai repede, iata cateva metode eficiente:

Aboneaza-te la cursuri de engleza online

Vei gasi pe piata multe oferte de cursuri online bine structurate si usor de parcurs. Avantajul este ca nu ai nevoie de un profesor pentru a te indruma si poti invata in ritmul tau, ascultand lectiile in metrou, in trafic, acasa sau oricand ai putin timp la dispozitie. Urmand un curs de engleza online iti vei imbogati vocabularul, cunostintele de gramatica, abilitatile de ascultare si intelegere. Orice studio de videochat care se respecta iti va pune la dispozitie un trainer care sa te indrume, dar si un abonament la un curs de limba engleza.

Practice makes perfect

Dupa ce ai parcurs o serie de lectii si ai capatat cunostintele de baza, e timpul sa pui in practica ce ai invatat. Nu-ti fie teama sa porti conversatii cu cei din jur ori de cate ori ai ocazia. Fluenta in exprimare se obtine numai prin practica, asa ca, daca ai prieteni sau membri ai familiei cu care poti conversa, nu ezita sa faci asta zilnic. Iar daca ai reusit deja sa treci de interviul de angajare de la studioul de videochat, nu-ti fie teama sa te exprimi liber in fata camerei. Nu va conta daca mai faci cate o greseala de gramatica sau de exprimare. Important este sa fii sigura pe tine si sa te exprimi fluent.

Uita-te la filme si asculta muzica in limba engleza

Cu siguranta ai serialele tale preferate pe care le poti urmari fara sa citesti subtitrarea. Este un exercitiu bun, care iti va dezvolta capacitatea de ascultare si intelegere. Daca vrei sa-ti perfectionezi si reading skills, seteaza subtitrarea pe limba engleza. Astfel, vei putea sa si citesti ceea ce auzi, lucru care va fixa si mai mult cunostintele.

Gandeste-te ca multi copii au invatat engleza de mici urmarind canalele de desene animate. De ce nu ai putea si tu sa te perfectionezi urmarind show-urile tale preferate ? Unde mai pui ca te si distrezi in acelasi timp…

La fel, daca-ti place o anumita melodie, poti sa cauti online versurile si sa incerci sa le intelegi…vei vedea cat de multi ti poti imbunatati vocabularul cu ajutorul cantecelor preferate. Iar melodiile respective iti vor placea si mai mult atunci cand le vei intelege cu adevarat mesajul.

Seteaza-ti gadgeturile in limba engleza

Daca-ti setezi telefonul, tableta si calculatorul in limba engleza, vei invata multe cuvinte fara sa faci vreun efort. Apropo, Facebook-ul e mult mai cool in engleza !

Chiar daca la scoala ti s-a repetat cat de importanta este gramatica, nu trebuie sa te stresezi prea mult cu asta atunci cand discuti cu un nativ. Nu te bloca atunci cand crezi ca ai facut o mica greseala, important este sa porti o discutie placuta, care sa fie un castig atat pentru tine cat si pentru interlocutor.

Iti doresti un viitor nou si ambitios?