Daca ti-ai dori sa lucrezi intr-un studio de videochat dar ai indoieli sau iti este teama pentru ca nu cunosti multe detalii despre aceasta activitate, am strans aici cateva raspunsuri la intrebarile pe care le primim cel mai des de la publicul nostru. Astfel, vei putea sa iei o decizie in cunostinta de cauza.

Videochatul – sau adult streaming reprezintă comunicarea dintre model si un membru al unui site de profil prin intermediului unui calculator si al unei camere video. La noi in tara videochatul este o activitate foarte raspandita (momentan aproximativ 100 000 de persoane lucreaza ca model in cele cateva sute de studiouri dn Bucuresti si din tara), si foarte profitabila (piaţa din România este estimată la peste 100 de milioane de euro).

Este videochatul o activitate legala ?

Da, in Romania videochat-ul este „o activitate  reglementată de Legea 196/2003, modificată și completată ulterior prin Legea 496/2004.”

Beneficiile videochat prezentate de unele studiouri sunt reale?

Chiar daca anunturile de angajare abunda, atat in mediul online cat si in mediul offline, oare cate dintre promisiunile facute de studiouri sunt adevarate? Un salariu de 5000 de euro din prima luna suna tentant, dar e putin probabil sa fie real.

La Art Studio abia dupa cateva luni de la angajare puteti ajunge la un salariu de 1500$, insa, prin munca si dedicare, se poate ajunge si la castiguri mult mai mari, de ordinul zecilor de mii de dolari. Nu exista o limita maxima a castigurilor din videochat, totul depinde doar de voi.

Videochat la studio sau de acasa?

Avand in vedere ca ai mai multe avantaje ca angajata al unui studio decat ca model pe cont propriu, nu are rost sa incepi aceasta activitate singura. Un studio iti ofera sprijin logistic, plata lunara, sedinte foto/video profesionale, tinute speciale si sediu cu camere tematice. La un studio ai posibilitatea de a invata meserie de la un trainer si de la celelalte angajate. La studio iti poti lua concediu in perioada aleasa de tine si poti primi bani pentru interventii estetice si/sau diverse tratamente de infrumusetare.

Suntem siguri ca mai ai multe alte intrebari in legatura cu activitatea de model de videochat, insa cel mai bine ar fi sa ne vedem face to face la un interviu. Ce zici ?

Iti doresti un viitor nou si ambitios?