Iris nu s-a gandit niciodata sa devina model de videochat. Insa chiar si acum, la 26 de ani, ii revin in minte anii copilariei, cand, in joaca, obisnuia sa danseze fericita in fata oglinzii, ca pentru sute de spectatori. Insa viata a purtat-o pe un alt drum. A urmat cursurile Facultatii de Limbi straine, iar in al treilea an de facultate, lipsa venitului familiei a determinat-o sa se angajeze ca vanzatoare la un supermarket.

In 2016 a gasit in presa anuntul de recrutare al unui studio de videochat din Bucuresti. O cariera de model de videochat nu e o meserie pe care o alegi usor, iar prejudecatile care vizau aceasta meserie o speriau. A stiut totusi ca nu are nimic de pierdut: “Intotdeauna am fost curajoasa si ambitioasa. Tot ce am facut in viata, am considerat ca este o experienta din care am avut ceva de invatat.” Un curaj care i-a fost rasplatit din plin in ziua in care a primit premiul de model al anului. A fost aleasa, dintre mii de modele, si-a facut bagajul si a plecat in Los Angeles la decernarea premiilor. Momentul inmanarii diplomei a facut-o sa realizeze cat de mandra este ca-si reprezinta tara: “Eu sunt mandra ca m-am nascut in Romania si, de fiecare data cand imi este mentionata tara de provenienta, ma mandresc. Incerc mereu sa le schimb parerea oamenilor despre noi.” Mandra a fost si in momentul in care si-a cumparat propriul apartament din banii castigati ca model. Viata unui model de videochat are farmecul ei de necontestat: masini, apartamente de lux, haine, accesorii, bijuterii: “E o experienta pe care nu o intelegi decat daca o traiesti” – marturiseste Iris.

Meseria de model de videochat nu este, insa, desprinsa din povesti, asa cum si-ar imagina probabil multe tinere aspirante la o astfel de pozitie. De la vis la realitate este un drum lung din care nu lipsesc oboseala, lupta cu prejudecatile si stapanirea de sine. Dincolo de imaginea idilica pe care reclamele o aduc in prim-plan, meseria de model de videochat presupune, in primul rand, un calm extraordinar, profesionalism, si mai ales, rabdare. Emotiile nu lipsesc nici ele: ”Sunt constienta ca ceea ce fac este cat se poate de nonconformist, dar, intr-un fel m-am obisnuit cu gandul.” Imaginea cliseu a modelului de videochat care zambeste frumos si are un chip si o silueta de invidiat este doar o mica parte din ceea ce presupune aceasta meserie, de prea multe ori judecata din prisma unor prejudecati fara temei.

 A fi model de videochat este un stil de viata. “Zilnic intalnesc online zeci de oameni, si sunt oameni care isi destainuie viata unui om pe care nici macar nu il cunosc. Iar uneori, povestile aflate pe chat – spune Iris – valoreaza cat o mie de povesti nescrise.” A fi model de videochat inseamna sa le oferi o parte din sufletul tau oamenilor, celor care cauta in zambetul tau linistea si intelegerea: “Cand suntem in fata camerei oamenii ne privesc cu bucurie si entuziasm. Este emotionant. De asta iubesc atat de mult ce fac. Steaua mea norocoasa exista.” 

Program flexibil | Training specializat | Confidentialitate