Intr-un anume fel, Marilyn Monroe e-n fiecare dintre noi. Toate ne dorim sa tasnim din intuneric pentru a deveni sex-simbol, si sa fim invidiate pentru asta,  sa ne vedem chipul, vocea si trupul puse pe piedestal, sa ne vedem imaginea multiplicata, “iconizata”.

Nascuta pe 1 iunie 1926, Marilyn Monroe a fost, fara nici un fel de dubii, o foarte frumoasa femeie. Si mai ales a fost generoasa cu frumusetea ei. A ales stralucirea, a vrut sa fie admirata, si mai mult decat atat, a vrut sa fie dorita de toti barbatii. Se afla mereu intr-un permanent maraton de cucerire, se arunca spre tine, iti smulgea admiratia, invidia si pana la urma, dragostea.

Cerea sa fie in centrul lumii

La ultimul ei film, Something’s Got to Give, din care au ramas doar franturi de inregistrari, Marilyn Monroe a avut indrazneala sa apara goala intr-o secventa provocatoare, renuntand la costumul de baie de culoarea pielii menit sa confere iluzia nuditatii. Era total constienta ca emana sexualitate, o sexualitate naturala, incomensurabila, care hipnotiza orice privitor indiferent de sex. Cu o senzualitate binecuvantata, cu pleoapele grele de vino-ncoa, cu alunita de pe obrazul stang ca un facut cu ochiul, Marilyn este feminitatea definitiva, o zeita cu un farmec inepuizabil care nu ne lasa sa o uitam.

Rolul de seducatoare

Un lucru e sigur: pentru a deveni un sex-simbol ai nevoie de farmec si fotogenie. Si de curajul de a avea curaj. Sa devii o frumusete obsedanta. Sa devii perfecta intrupare a senzualitatii si a glamour-ului. Sa devii o faptura sexuala, vulcanica, pisicoasa, naiva, exuberanta, vulnerabila si dependenta de atentia barbatilor, in stare sa stralucesti mai vibrant decat toate costumele de lameuri pe care le-ai imbraca in fata camerei. La urma urmei, de ce sa nu profiti de oportunitatile care ti le ofera un job de model de videochat? E o culminare a seductiei feminine. Si castigi “jackpotul”. Nu va dura mult pana diamantele vor deveni cele mai bune prietene ale tale. Boo boo bee doo!