Daca te afli in cautarea unor surse suplimentare de venit, exista cateva optiuni care iti pot fi de ajutor si care pot fi aplicate din confortul propriei locuinte.

Indiferent daca ai un job clasic sau mai mult timp liber pe care doresti sa-l fructifici, poti lua in calcul cateva idei prin care sa obtii venituri suplimentare de acasa, online, fara investitii.

Tine cursuri online

Ai deprins anumite cunostinte in timpul in care ai fost angajata? Daca detii aptitudini care sunt la mare cautare in mediul online, poate nu ar fi rau sa tii diverse cursuri  la care sa poata participa persoane interesate de domeniul respectiv, de ceea ce ai de zis.

Spre exemplu, poti tine cursuri online de gatit prin intermediul unor video – uri cat mai bine realizate, te poti orienta catre cursuri de marketing in care sa impartasesti tactici de vanzare si nu numai, catre cursuri de fotografie – de la setarea aparatului foto, pana la editarea forografiilor – sau chiar catre cursuri IT, care sunt la mare cautare (programare, web design, design grafic, content writing, etc.).

Deschide-ti un canal YouTube

Atunci cand vine vorba despre cum sa castigi bani lucrand de acasa, accentul pe sectorul YouTube este, in prezent,  o investitie sigura. Realizarea videoclipurilor pe canalul de YouTube are o dificultate medie, si presupune crearea si editarea video.

Printre multiplele metode de a castiga bani  prin intermediul videoclipurilor YouTube, cea mai cunoscuta ramane monetizarea canalului. Pentru aceasta, nu trebuie decat accesezi setarile YouTube,  dand click pe elementul ‘’canal’’ si apoi ‘’monetizare’’. Odata activate, anunturile banner vor incepe sa apara pe videoclipurile realizate de tine. Din acest moment, singurul tau obiectiv va fi cresterea cat mai mare a popularitatii canalului creat.

Videochat de acasa

Meseria de model videochat este printre cele mai profitabile. Daca esti lipsita de prejudecati si iti doresti o viata fara griji financiare, videochatul ar putea fi potrivit pentru tine. In aceasta meserie,  ai nevoie de o doza de indrazneala si ambitie, si desigur, de varsta minima de 18 ani implinita.

Cel mai indicat ar fi sa colaborezi cu un studio profesionist de videochat, care iti poate oferi, in cele mai bune cazuri, un comision de pana la 95% din vanzari – 80% comisionul de baza + bonusuri de maximum 15% pentru numarul de ore petrecute online, pentru volumul de incasari si pentru fidelitatea alaturi de studioul respctiv.

Daca te hotarasti sa faci videochat de acasa, vei primi instructiuni pentru setarea conturilor, a softurilor si a calculatorului, precum si sfaturi pretioase despre optimizarea imaginii si un manual de training. Jobul este 100% legal si confidential, daca alegi sa lucrezi cu studiouri serioase.

Scrie un e-Book

Foarte apreciate pe internet sunt si cartile electronice – produse digitale cumparate de un numar tot mai mare de persoane. Fie ca ai sfaturi folositoare sau iti doresti sa te faci auzita, procesul de scriere al unui e-Book si vanzarea de copii online este unul simplu si ieftin de a te autopublica.

Pe langa faptul ca formatul e-Book-urilor este accesibil pentru persoanele care doresc sa se autopublice, ele constau, de regula, in povestiri scurte sau tutoriale. Prin urmare, daca visai sa iti exprimi o idee simpla in cateva pagini, scrierea unui e-Book este perfect pentru tine. Te consideri experta in oricare din domenii? Poti  scrie o carte electronica de calitate, pe care sa o vinzi apoi pe site-uri dedicate, care sunt dispuse sa cumpere, ori pe Amazon. O alta aternativa consta in plasarea produsului intr-o retea de afiliere, astfel incat sa nu ai mari batai de cap cu promovarea acesteia.