Auzim destul de des intrebarea ‘’Ce trebuie sa fac pentru a deveni un model de succes in videochat?’’ Vom incepe prin a spune ca nu exista o reteta propriu – zisa a succesului. Exista, insa, anumite calitati sau trucuri care te pot ajuta sa te adaptezi mai bine la acest mediu de lucru, si implicit sa ai succes.

Perseverenta, increderea, ambitia, implicarea si seriozitatea, precum si dorinta de a invata constant noi tehnici de interactiune cu vizitatorii vor fi intotdeauna pasii principali spre succes. Sau, altfel spus, ingredientele care fac parte din reteta succesului cand vine vorba de activitatea in videochat.

Daca vrei sa ai succes in acest domeniu, este esential sa te concentrezi pe indeplinirea obiectivelor tale si sa nu renunti in momentele dificile. Pentru o cariera de succes si o viata lipsita de griji, straluceste in industria videochat-ului prin:

Ambitie si determinare

Un criteriu necesar pentru a atinge o cota maxima de reusita intr-un domeniu ca videochatul este dorinta de a performa. Ambitia si determinarea sunt esentiale in cariera unui model de videochat. Mai ales daca te afli la inceput de drum si nu ai cunostintele necesare, trebuie sa crezi in tine si sa urmezi sfaturile oferite de trainerii studioului.

Perseverenta este cea care te va ajuta sa atingi obiectivele si sa iti indeplinesti orice vis, chiar daca asta implica un drum lung si anevoios. Fii competitiva si descopera in fiecare zi o varianta mai buna din ceea ce esti. Pentru a te dezvolta profesional, este important sa asculti indicatiile si sfaturile primite de la traineri, sa respecti orele de lucru stabilite de comun acord si sa iti organizezi in cel mai bun mod cu putinta activitatea.

Dezinvoltura si relaxare

Dezinvoltura in fata camerei este necesara in momentul in care interactionezi cu clientii. Aceasta se construieste in timp si este ‘’cultivata’’ de trainer cu atentie. Gradul de lejeritate cu care ii intampini si relaxarea cantaresc enorm in momentul in care te afli la prima discutie cu acestia. Nu uita ca vizitatorii vor aprecia intotdeauna o fata amabila si dezinvolta, care foloseste o comunicare relaxata si un limbaj variat.

Dincolo de aspectul fizic, in industria videochatului conteaza foarte mult atitudinea, iar modelele de succes o stiu cel mai bine. Chiar daca nu esti o persoana dezinvolta din fire, cu timpul vei uita de timiditate, pentru ca aceasta meserie te invata, printre altele, cum sa fii in centrul atentiei, cum sa fii deschisa, increzatoare, dezinvolta si prietenoasa.

Pragmatism

Pentru a deveni model de videochat si a face performanta in domeniu, ai nevoie si de pragmatism – un punct forte esential pentru formarea ta in drumul spre succes.

Castigurile caracterizate prin sume substantiale de bani te obliga sa devii pragmatic, astfel incat sa ii poti gestiona corect. Pentru a avea succes, e nevoie de stapanire de sine. Pragmatismul te ajuta sa iti creezi o existenta placuta, fara stresul si instabilitatea provocate de lipsa banilor.

Naturalete si autenticitate

Cu totii suntem in cautare de diversitate, iar acest fapt se aplica inclusiv in lumea videochatului. Stilul unic si naturaletea vor atrage intotdeauna. Acest amestec interesant este un alt punct forte al modelelor videochat de succes.

Aici nu trebuie sa pretinzi ca esti altcineva pentru a avea incasari colosale, ci din contra. Poate cea mai mare calitate pe care o poate avea un model de videochat este naturaletea – cheia succesului in videochat.

Puterea de convingere

Este important sa iti dezvolti increderea ca esti convingatoare. Acesta este de fapt punctul de plecare pentru a-ti consolida puterea de convingere. A convinge inseamna sa creezi mediul adecvat pentru ideile tale si apoi sa le comunici in mod eficient.

Abilitatea de a-i face si pe altii partasi la punctul tau de vedere va avea o valoare inestimabila. Astfel, poti avea mult mai mult succes atat in jobul tau ca model videochat, dar si in situatiile cu care te intalnesti in viata de zi cu zi.

Caracterul open minded

De cele mai multe ori, inhibitiile sunt cele care stau in calea castigurilor. Daca ai incredere in tine, esti implicit curajoasa, optimista, puternica si dezinhibata. O femeie cu un caracter open minded – mereu foarte apreciat – accepta aproape tot ce ii iese in cale, are incredere in ea si devine extrem de interesanta in ochii privitorului.

Desi este posibil ca la inceput de drum sa nu te simti foarte confortabil, cu timpul ajungi sa capeti experienta necesara pentru a trece cu succes peste un astfel de impediment. Farmecul personal vine de la sine in momentul in care ajungi sa te cunosti. Chiar daca nu te diferentiezi cu nimic fara de restul colegelor, totul tine de modul in care actionezi in anumite circumstante.