Jobul de model videochat in sine reprezinta o provocare, insa important este modul in care abordezi acest domeniu si ce iti doresti sa realizezi la aceasta meserie. Cu siguranta ca, atunci cand ne raportam la un astfel de job, prin filtrul nostru de gandire apare si prejudecata. Este videochatul o activitate care contrazice principiile moralei? Nu, lucrurile nu stau deloc asa. Contrar conceptiilor gresite ale celor din jur, a fi model de videochat inseamna mai mult decat o postura vulgara sau indecenta.Inca de la inceput, trebuie sa stii ca job-ul de model videochat nu inseamna doar nuditate, ci consta in mult mai mult. Nu este suficient sa stai in fata unei camere video si sa zambesti sau sa te dezbraci. Indiferent ca esti un viitor model de videochat sau un model cu o experienta deja acumulata, vei descoperi ca aceasta activitate inseamna, totodata, psihologie inversa si depasirea limitelor.In videochat, esti nevoita sa treci dincolo de orice bariera sociala, limbaj sau cultura, trebuie sa fii la curent cu tot ce este nou la nivel social si sa te adaptezi rapid fiecarei tipologii de membru. Ca model de videochat, trebuie sa raspunzi cu brio unor provocari noi si tentante care iti pot asigura venituri substantiale, si, pana la urma, o viata mai buna. In Romania, videochatul continua sa fie o nisa criticata si privita cu reticenta, iar modelele angajate in studiourile de videochat se confrunta deseori cu provocari pe masura:

Perceptiile gresite

Sa faci videochat este o adevarata provocare si totodata, un act de curaj. Prin simplul fapt ca reusesti sa treci peste prejudecatile celor din jur, dai dovada de putere si ambitie. Contrar parerilor, a fi model de videochat nu inseamna nuditate si pervesiune. Un model de videochat trebuie sa fie, inainte de toate, un bun entertainer, iar acest lucru nu se poate realiza decat cu multa munca, sustinuta prin training-ul de specialitate de care beneficiaza modelele de videochat. Exista, insa, sperante la ridicarea etichetei de ‘’tabu’’ in videochat, evolutia acestui domeniu din ultimii ani aratand ca mentalitatile pot fi educate, cu mult efort.

Autocunoasterea

Cu siguranta ca cea mai mare provocare de care te vei lovi ca model al unui studio de videochat va fi cea legata de autocunoastere. In aceasta meserie, este inevitabil sa nu experimentezi sentimente contradictorii, insa important este sa iti pastrezi calmul in situatii inedite si sa aduci in favoarea ta orice situatie. Pentru a reusi in acest domeniu, trebuie sa prezinti siguranta maxima in propriile puteri, sa iti explorezi calitatile proprii, sa te autocunosti si sa te autodepasesti. Este important sa evoluezi la nivel personal, sa inveti sa te respecti, sa te iubesti mai mult si sa te accepti asa cum esti.

Interactiunea cu membrii

In jobul de model videochat, totul se bazeaza pe anticiparea emotiilor, momentelor si gesturilor. Este important sa intelegi ca membrii sunt diferiti din punct de vedere al educatiei si personalitatii, ceea ce inseamna ca vei fi nevoita sa te confrunti inclusiv cu un limbaj neadecvat sau solicitari exagerate. Activitatea de model implica cunoasterea caracterelor oamenilor, o sarcina care, invatata cu timpul, te va ajuta sa iti construiesti personalitatea si sa te dezvolti din punct de vedere personal, asa cum niciun alt job nu o poate face.

Maiestria flirtului

In acest mediu, va trebui sa descoperi si sa stapanesti puterea cuvintelor si gesturilor. Ca model videochat, trebuie sa ridici un flirt reusit la rang de arta. Pentru asta, ai nevoie de bune abilitati de comunicare verbala si nonverbala, creativitate si inteligenta. Doar asa poti atrage si fideliza cat mai multi membri platitori. Empatia si intelegerea ta, ca femeie atragatoare, ii vor face mai increzatori in fortele proprii si ii vor determina sa revina la tine de fiecare data. In plus, pe masura ce evoluezi, vei realiza ca un gest corect realizat si o vorba bine pusa pot avea efecte neasteptate inclusiv in viata reala, oferindu-ti incredere si putere.

Perseverenta in cresterea veniturilor

Majoritatea studiourilor de videochat lanseaza provocari modelelor prin care isi pot rotunji semnificativ castigurile. Pentru asta, ai nevoie de automotivatie si perseverenta.  Trebuie sa faci fata cu brio orelor de munca, sa fii muncitoare si dedicata jobului, pentru a ajunge la performante inalte, sustinute de recompense de masura. Pentru a persevera in cariera ta de model, poti adopta ca motivatie dorinta de a avea o viata noua, independenta financiara mult visata sau o casa pe placul tau. Odata depasita si aceasta provocare, nu vor intarzia sa apara satisfactiile materiale si implicit, cele personale.