Ghid pentru orice model de videochat

Daca esti la inceput de drum intr-un domeniu ca videochatul, cu siguranta ca ai nevoie de cateva sfaturi de la specialisti. Mai ales primele zile intr-un studio de videochat pot reprezenta o adevarata provocare pentru tine, modelul incepator sau necunoscator. Din acest motiv, in urmatoarele randuri ne dorim sa te invatam cum sa nu te lasi inselata de membrii cu un comportament nepotrivit.

Inca de la inceput, trebuie sa stii ca baza ta de vizitatori va ajunge sa se divizeze in doua tabere. In videochat, exista doua tipuri principale de membri carora este bine sa le acorzi maxima atentie, pentru a nu te lasa indusa in eroare de promisiunile acestora:

“Freeloaders” (profitori)  – cei care nu sunt dispusi sa plateasca

Membrii “freeloaders”  sunt cei care vor doar gratuitati si nu sunt dispusi sa plateasca. Mai exact, cei care vor show-uri in privat, gratis, si nu vor consuma niciodata bani pe site. Insistenti cu cerintele lor in free chat, profitorii iti pot da mari batai de cap. Sunt cei care doresc show-uri “aici si acum” de la tine – modelul pe care il place – si care nu simte sa plateasca atunci cand se retrage.

Pe acesti oameni este dificil, daca nu imposibil sa ii determini sa isi deschida portofelele. Si cand observi ca acesti “freeloaders” se intorc de fiecare data, este clar ca pe ei este indicat sa te concentrezi, pentru a nu-ti irosi timpul pretios petrecut online. Sunt cei care iti vor promite sa plateasca dupa ce le indeplinesti anumite dorinte pe free chat, care iti vor promite carduri cadou Amazon, plata prin PayPal  sau transfer Western Union dupa terminarea show-ului. Nu o vor face niciodata! Iar daca o vor face, vor retrage plata respectiva.

Asadar, ca si concluzie in acest caz, nu accepta show-uri in afara site-urilor cu care colaborezi prin intermediul studioului de videochat in care lucrezi. Risti sa iti pierzi timpul pe care l-ai fi putut folosi in avantajul tau si sa nu fii niciodata platita. Atunci cand recunosti un “freeloader”, refuza-l politicos, explicandu-i ca de atentia ta se poate bucura in privat, daca doreste. Insista? Pur si simplu, ignora-l sau restrictioneaza-i accesul in camera ta.

Membrii care pretind ca sunt administratori

Atunci cand esti noua pe un site de videochat membrii stiu asta si vor incerca sa te induca in eroare. Sunt cei care intra in free chat, isi aleg nickname-uri specifice (ex: “streamateadmin”) si pretind ca sunt administratorii site-ului respectiv.

Acest tip de membru iti poate cere sa te pui in member chat pentru a vorbi, sa te deloghezi de pe site sub pretextul ca trebuie sa fii offline in timpul in care se fac anumite schimbari pe site, ba chiar sa te schimbi in fata camerei sau sa renunti la haine pe free chat.

Niciun administrator, niciodata, nu iti va cere astfel de lucruri! Sunt foarte rare situatiile in care administratorii discuta cu tine online, si atunci cand se intampla asta, totul se petrece in privat (fara a fi platita), nu pe free, nu de fata cu alti membri, scopul convorbirii constand doar in atentionarea unei probleme tehnice sau a unei incalcari din partea ta in ceea ce priveste regulamentul. Trainerii studioului te vor invata cum sa identifici membrii care pretind ca sunt administratori, cum sa le raspunzi, cum sa ii ignori, cum sa ii blochezi si cum sa ii raportezi site-ului, astfel incat utilizatorul in cauza sa fie suspendat.

Lipsa experientei te poate face sa cazi prada usor unor escrocherii din partea membrilor. A fi model de videochat nu este cel mai usor job din lume, insa poti tine cont de aceste informatii pentru a optimiza performanta. Sfaturi precum acestea sunt doar varful aisbergului in videochat, insa te pot ajuta sa gandesti “in afara cutiei”, sa nu cazi prada inselatoriilor si sa fii mereu in siguranta!

Toate drepturile rezervate. ArtStudio Bucuresti . @ 2022