Este videochatul legal in Romania?

Ce inseamna videochat cu adevarat si cat de legal este el in Romania? Studioul la care te angajezi  respecta legislatia din Romania si este in legalitate?

Sunt intrebari pe care unele modele incepatoare nu le trateaza ca un subiect important, fiind interesate doar de partea materiala, nu si de repercusiunile majore pe care munca la negru le poate avea asupra viitorului lor.

Noi, insa, te asiguram, ca primul pas, si cel mai important, de altfel, in cariera ta de model online, este sa colaborezi cu un studio videochat legal. Pentru ca da, in Romania videochatul este o activitate legala, reglementata de legea Nr. 196/2003 si completarile ulterioare din legea Nr. 496/2004.

Exista studiouri profesionale unde poti lucra in legalitate videochat, insa, pe piata exista , ca in orice afacere, si firme care incalca legea si din cauza carora poti risca multe probleme cu autoritatile. Ce faci la videochat te priveste personal, astfel ca e bine sa iei in calcul urmatoarele aspecte atunci cand cauti un studio de videochat legal:

Ce inseamna videochat

Inainte de toate, ti se solicita actele de indentitate. Nu poti activa ca model videochat legal daca nu ai varsta de 18 ani impliniti, avand in vedere ca acesta este un domeniu dedicat adultilor. Videochatul presupune conversatia in mediul online cu clientii tau, respectiv, ai studioului la care lucrezi. Ceea ce faci la videochat este alegerea ta, avand posibilitatea de a opta  atat pe categorii Adult (poti crea si continut erotic), cat si Non-Adult (continut ce poate fi exploatat intr-un mod non-erotic) .

 Ce faci la videochat

Stii ca poate fi vorba de un loc de munca legal atunci cand ti se ofera un contract de artist-interpret inca din prima zi de activitate, si primesti un exemplar pe loc. Colaboreaza cu studioul de videochat doar pe baza unui contract care sa contina datele studioului (numele si datele de indentificare a firmei, adresa si datele tale din buletin), precum si responsabilitatile fiecarei parti, detalii despre castigurile din cadrul studioului si modalitatea de plata a acestora, informatii despre confidentialitate si termenii in care poti incheia colaborarea. Nu semna contracte de colaborare, ci doar contracte de munca pe perioada determinata/nedeterminata.

Legalitate videochat

Atunci cand esti platita, de regula, o data la doua saptamani, ti se intocmeste un act aditional (prin care iti poti verifica castigurile obtinute de pe site-urile de videochat partenere, cursul valutar al zilei, taxele si impozitele directionate catre stat si venitul net ). Plata castigurilor trebuie  facuta in contul tau bancar deschis la orice banca din Romania aleasa de tine. In acest mod, banii tai sunt la vedere, iar sumele incasate pot fi vazute si de institutiile statului. Astfel,  iti poti face credite, ai un istoric al venitului tau si poti motiva oricand,  orice achizitie pe care o faci.

‒ La capitolul legalitate videochat, plata taxelor este, poate, cel mai sensibil subiect. Si tu te poti numara printre modelele care sustin ca au taxele achitate – pentru ca asa ti-a spus studioul. Atentie, insa! Te poti trezi cu somatii de plata de la ANAF la finalul anului, pentru ca veniturile tale apareau in cont, dar nimeni nu a achitat taxe pentru ele.

‒ Asadar, simplul fapt ca primesti banii intr-un cont bancar din Romania nu inseamna si ca toate taxele tale sunt achitate. Exista cazuri, in functie de contractul semnat, in care angajatorul isi asuma  responsabilitatea doar pentru o parte din impozite, respectiv, doar pentru taxele care i se cuvin. Cere aceste detalii inca de la interviu si consulta-te cu un avocat sau contabil inainte de a semna un contract.  Totul, pentru a te asigura ca informatiile din el sunt corecte si legale.

Videochat legal – Concluzie

Alege intodeauna sa lucrezi cu un studio de videochat legal care sa iti spuna inca de la la inceput ce inseamna videochat, care respecta toate reglementarile in vigoare si care este transparent cu tine. Art Studio este un nume important in industria de videochat, punand accent pe corectitudine si pe imbunatatirea constanta a conditiilor de lucru. Vei beneficia de un contract legal si vei lucra intr-un studio de videochat stabil, alaturi de o echipa profesionista si dedicata crearii de modele de top.

Toate drepturile rezervate. ArtStudio Bucuresti . @ 2022